V naší škole byla oslovena 8. B. Díky velkému zájmu ze strany žáků nebyl problém sestavit šestičlenný soutěžní tým.
Před samotnou soutěží se žáci několikrát sešli ve svém volném čase a zkusili si uvařit několik jídel. Z těch sestavili soutěžní menu, vymysleli název týmu: Šéfkuchaři z Brdičkovky a nesmělo chybět ani heslo týmu: „Vaříme s láskou, servírujeme s úsměvem“.
Ve středu 19. března začal den pro naše šéfkuchaře velmi brzy. V půl osmé ráno proběhlo slavnostní zahájení a představení profesionální poroty. Poté si jedenáct soutěžních týmů vylosovalo svou barvu, která určila harmonogram skupin. Náš tým si vylosoval oranžovou barvu a to znamenalo, že bude vařit a prezentovat svůj um jako první. Naše skupinka se rozdělila na čtyři kuchaře a dva aranžéry. A práce mohla začít. Po devadesáti minutách naservírovali žáci na krásně připravený stůl polévku – kuřecí vývar s lahůdkovou zeleninou a nudlemi - a hlavní chod – kuřecí stripsy s americkými bramborami a domácí tajnou omáčkou. Vše se povedlo. Náš tým spokojeně absolvoval další program. V něm si žáci zasoutěžili všemi smysly, dozvěděli se nové informace o potravinách a jak potřebné je jimi neplýtvat.
Ve třináct hodin začalo slavnostní vyhlášení. Šéfkuchaři z Brdičkovky se sice na stupních vítězů neumístili, ale pro naši školu vítězové jsou. Reprezentovali FZŠ Brdičkovu zodpovědně, vařili s láskou a servírovali s úsměvem. Velkým oceněním pro ně byla pochvala od paní ředitelky a paní zástupkyně. A jak sami žáci zhodnotili soutěž? „Akci jsme si moc užili. Byl to pro nás jedinečný zážitek plný týmové spolupráce a nových poznání.“
Žáci 8. B a tř. učitelka Kateřina Pavlíčková